Wat is valeriaan?

Valeriaan, staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen. Het kruid wordt al eeuwenlang ingezet; zelfs in het oude Griekenland was dit al de gewoonte. Oudgriekse geschriften verwijzen specifiek naar het gebruik van valeriaan. Het blijft een populair kruid omdat het door de meeste mensen goed verdragen wordt. Valeriaan is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, omdat de werkstof uit de wortel en stam van de plant wordt gehaald in de vorm van een extract, dat op meerdere manieren gebruikt kan worden.

Wat doet valeriaan?

Valeriaanwortel heeft een licht rustgevend invloed. Valeriaan helpt je in slaap te vallen2 en bevordert een normale, natuurlijke slaap3. Ook biedt het ondersteuning bij stresssituaties. Valeriaan helpt je bij geestelijke druk en inspanning4.

Helpt valeriaan met slapen?

Ja, valeriaan heeft namelijk een licht rustgevende invloed. Dit helpt bij het sneller in slaap vallen2. Ook bevordert valeriaan een natuurlijke, gezonde slaap en geeft het je een ontspannen gevoel. Zo helpt het je om uitgerust wakker te worden en kun je optimaal genieten van de dag.

Het wordt aangeraden om binnen 1 á 2 uur na inname geen auto te rijden wanneer je gevoelig bent voor het middel.

1+2+3+4 Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.